Dren Berishaj

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Dren-Berishaj.mp3 Intervistuesja: “Thank You” për bisedën sot. Ia kishim nis pak prej... qysh e mban në mend fillimin e luftës në Kosovë. Ku je kanë? Sa vjeçar? Çfarëdo memorie që ki të asaj periudhe kur fillojnë... kur fillon lufta. Dren Berishaj: Definoma fillimin e luftës. Intervistuesja: Pak para bombardimeve të NATO-s. Dren Berishaj: Ja kisha nis edhe pak më herët... Intervistuesja: Ok. Dren Berishaj: ... A e din. Në momentin kur ja kanë nis refugjatët me ardhë në Prishtinë. Intervistuesja: Ok. Dren Berishaj: A e din. U...

Avdi Berisha

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Avdi-Berisha.mp3 Intervistuesja: Përshëndetje axha Avdi, po ja nisim qashtu kur u prish situata shumë edhe pak a shumë që ja nisi me u përkeqësu. Avdi Berisha: Po situata ish prej ma shumë ma herët, po që me u acaru pak ma shumë në ’98, ’99 veç hini në luftë. Na detyrun me hi deshtëm e s’deshtëm, s’patëm ma tjetër rrugë. Na u munum me u përgatitë pak a shumë, po s’kishim çka me u përgatitë as nuk kishim kah me ja...

Bajramshahe Jetullahu

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/02/Bajramshahe-Jetullahu.mp3 Intervistuesja: Përshendetje zonja Bajramshahe, falemnderit që ke pranu me fol me mu për storien tane kur je kanë refugjate. A ja nisim pak qysh e man në mend qat periudhën kur ka fillu lufta; ku je kanë, me kon je kanë, çka ka ndodhë. Bajramshahe Jetullahu: Përshendetje e falemnderit juve për interesimin. Diten që fillun bombardimet prej NATO-s isha me familje në banesë ku kishim në të njejten ndërtesë kishim 18 banesa. 8 ndër to ishin të banuara edhe me...

Asllan Haliti

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Asllan-Haliti.mp3 Intervistuesja: Është në rregull. Hajde vazhdo qaty ku e le që ka ardhë ushtria edhe e paskan blloku njanën anë të Mitrovicës edhe kanë fillu me i largu. Asllan Haliti: Po s’i kanë blloku sidomos Kodrën e Bajrit edhe e kanë blloku rrugën që të çon për Vaganicë edhe Vernicë që është lant. Në qat pjesë ku zakonisht njerëzit kur kanë pasë do me thanë naj sulm ose diçka në qytet janë ikë në qat drejtim, sidomos lagjja qetu e...

Ariana Kasapolli

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Ariana-Kasapolli.mp3 Intervistuesja: Përshendetje, falemnderit që po pranon sot me fol me mu. Më kallxove që ke jetu në Prishtinë e kisha dasht me ja nisë pak para bombardimeve edhe fillimit të luftës, çka do që man në mend. Ariana Kasapolli: Okay. Atëherë unë kom jetu në qendër edhe vazhdoj me jetu në të njejtin vend. Para luftës çka mbaj në mend, dmth situata kur veç filloj me u përkeqësu, nuk është që s’jemi dalë, nashta prej padijenisë, nashta pse shumë të...

Anonim

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Anonim-3.mp3 Intervistuesja: Përshëndetje edhe niherë. A po ja nisim pak prej qysh u përkeqësu situata, qysh keni vendosë për me dalë, krejt çka e man në mend. Anonim 3: Faktikisht nuk më kujtohet shumë mirë qajo pjesë. Unë kom jetu në Prishtinë edhe Prishtina ka qenë si zonë pak ma e sigurtë në aspektin e pjesëve të tjera ku edhe i kanë dëbu ma herët. Çka më kujtohet është para se me dalë na prej shpisë, e kemi pasë ni familje...

Elvira Osmani

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Elvira-Osmani.mp3 Intervistuesja: Mirëmrama. A po ja nisim pak prej përkeqësimit të situatës, qysh do që e man në mend; ku je kon, me kon je kon, sa vjet, ça man në mend gjatë qasaj periudhe. Elvira Osmani: Unë jom kanë 22 vjet, jom kanë në punë, e punësume në institucionin tash ku punoj si infermiere. Kena punu me ndërrime edhe 2 orë punë 3 ditë të lira. Atë ditë lufta te Jasharajt veç ka fillu, atë ditë, a martë, unë jom...

Anonim

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Interview-011.mp3 Intervistuesja: Çfarë mbani në mend nga periudha e luftës? E intervistuara: Epo, nga periudha e luftës... na la një vragë të rëndë se as nuk e prisnim, as nuk ishim të vetëdijshëm se çfarë na ndodhi, dhe çfarë do të ndodhte më pas. Shumë rëndë na ka rënë. Së pari, humbëm lirinë e lëvizjes... as nuk e dinim se ku po shkonim, as çfarë do të bënim, as kur dhe sa do të zgjaste kjo. Mirëpo, është ajo që ka...

Anonim

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Interview-010.mp3 Intervistuesja: Çfarë mbani mend nga periudha e para luftës? I intervistuari: Epo, më kujtohet një kohë e mirë ku të gjithë ishim gati... kishim të njëjtat të drejta. Shoqëroheshim, dilnim, shëtisnim... në rrugën kryesore të Prishtinës, korzoja ku është. Aty ku të gjithë shqiptarë e serbë ishim njëjtë. Jemi shoqëruar, takoheshim, pinim kafe së bashku. Një pjesë e periudhës ku vërtet... jetonim mirë, ia kalonim mirë. Intervistuesja: Dhe çfarë mbani mend nga periudha e luftës? I intervistuari: Epo, periudha e luftës, ku...

Jehona Hasani

https://museumofrefugees-ks.org/wp-content/uploads/2023/01/Jehona-Hasani-pjesa-1.mp3.mp3 Intervistuesja: Përshëndetje! Po ja nisim pak me fol kur e keni marrë vendimin si familje me dal edhe me ikë. Qysh ka shku qajo periudhë, me kon je kanë, sa vjet i ke pasë, krej çka man në mend. Jehona Hasani: Çka maj në mend po kallxoj, se nashta është kohë e gjatë. Unë dikun 16 vjet i kom pasë, 7 fëmi, 2 prindër edhe gjyshërit i kena pasë. Dilke krejt mahalla këtru në Prishtinë te xhamia e Llapit. Dilke...